Cinci ani de la diagnostic

Se spune că maladia canceroasă dacă nu mai revine după o perioadă de cinci ani, se presupune că am cam scăpat și că am învins cancerul.

Ieri, 14.05.2021, am împlinit 5 ani de când am aflat că am cancer. Îmi aduc destul de bine aminte acea zi și probabil că nu o voi uita prea curând sau poate chiar niciodata.

A fost o zi destul de complicată, dar care nu a reușit să mă doboare astfel încât să îmi pierd luciditatea și să mă las pradă cancerului de colon.

Am ales încă din prima clipă să gândesc rațional și să nu mă las înfrânt de emoții sau de rezonanța diagnosticului, iar asta sfătuiesc pe oricine, care din păcate va ajunge în această situație: încercați din prima clipă de când aflați diagnosticul să începeți planul de bătaie împotriva cancerului și să nu pierdeți timpul cu întrebări nefolositoare cum ar fi: de ce eu?, de ce mie?, din ce cauză? etc. Maladia canceroasă nu așteaptă pe nimeni și trebuie stârpită cât mai rapid. Însă pentru asta trebuie să fim lucizi și să trecem la acțiune cât de repede posibil. Luăm legătura cu un doctor și vedem ce este de făcut. Nu pierdeți timpul, contează fiecare zi. Nu așteptați după nimeni.

Cu siguranță bătălia nu va fi ușoară, însă nu este ceva de neînvins, doar că trebuie să luați decizii drastice în ceea ce privește stilul vostru de viață, alimentația, obiceiurile fiecăruia și multe altele. Dar credeți-mă, VICTORIA este SUBLIMĂ !!! Merită fiecare sacrificiu. Și știm cu toții că ce nu ne doboară, ne face mai PUTERNICI și chiar așa este.

Acum duc o viață aproximativ normală. Am rămas doar cu o anemie care nu mă lasă în pace sub nicio formă, însă am învățat să o țin sub control prin diferite mijloace (această problema este una foarte rară, doctorița mea îmi spune extraterestru). Am scaune destul de moi, dar ușor ușor prin tratamente de specialitate încep să scap și de această problemă.

Regimul meu alimentar nu mai este unul atât de drastic, însă încă respect anumite reguli de bază: fără zahăr, fără prăjeli (foarte, foarte rar), fără alcool, fără lactate etc.

Așa că, stimați luptători, cancerul poate fi învins dacă luam masuri drastice și în cel mai scurt timp: trebuie să ne gândim de 7 ori și să acționăm o data, dar repede. Să nu ne lăsăm doborâți de impactul diagnosticului sau de rezonanța cuvântului cancer. O să puteți folosi acest cuvânt fără să vă apese, fără să vă fie teama. Va deveni un cuvânt ca oricare altul și veți putea chiar face glume pe seama lui. Eu chiar am făcut mult haz de necaz și asta m-a ajutat enorm în lupta mea cu această maladie.

Optimismul, puterea de luptă, voia bună, suportul celor din jur, alimentația, tratamentele făcute la timp, operațiile dacă este cazul sunt doar câteva dintre armele cu care cancerul poate fi răpus.

Fiecare este OBLIGAT să creadă în șansa lui și să facă tot ce îi stă în putință pentru a ieși învingător.

EU am reușit, sigur puteți și voi.

Acelora care duc această luptă vă urez putere de luptă și fiți lucizi, nu lăsați sentimentele să vă trateze în locul rațiunii.

SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!