Colonoscopie de control – 15.07.2019

15 iulie 2019

Chiar dacă am mai făcut o colonoscopie în acest an, din cauza anemiei cu care m-am confruntat nu mai puțin de 3 ani și 3 luni, după zeci de vizite la peste 8-10 hematologi din București, am hotărât să mai fac încă o colonoscopie .

Toți hematologii, după ce am facut și puncție medulară (aceasta a ieșit bine) au mers pe ideea că sigur mă confrunt cu o problemă care își poate găsi rezolvarea doar la gastroenterologie. Se presupunea că sigur pe undeva, pe traseul digestiv, se pierde cumva sânge.

Ce puteam face în acest caz ? Aveam o singură variantă: să merg la un gastroenterolog nou, care să nu îmi știe istoricul, în sensul că să nu mai fi fost pe la dânsul și care să mă examineze de la zero. Așadar, pe data de 15.07.2019 m-am programat pentru colonoscopie și endoscopie la un doctor nou.

Rezultatele au fost bineînțeles foarte bune, fără a exista vreo sângerare la nivelul colonului, am făcut după aceea și un entero CT (examinarea intestinului subțire despre care voi povesti într-o postare viitoare – e de bine oricum).

Rezultatele din data de 15.07.2019

Într-un final, am scăpat și de anemia cu care credeam că o să rămân pe veci, era groaznică, dar am reușit să o înving după o luptă destul de grea. Pur și simplu nu asimilam fier aproape deloc, iar asta îmi dădea mari bătăi de cap. Într-o postare viitoare vă voi spune și cum am reușit să scap de anemie. Se pare că problema nu era nici de ordin hematologic și nici de ordin gastroeneterologic, nu asimilam fier, nimeni nu știe de ce, probabil corpul meu a avut nevoie de o perioadă de acomodare pentru a se adapta la noile condiții după rezecțiile de colon, ileon și după chimioterapie.

SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!

Lasă un răspuns