Suplimentele alimentare pe care le-am luat după operație

Suplimente alimentare – partea întâi

Începând de astazi m-am gândit că v-ar putea fi de folos să vă prezint, în detaliu, o listă cu suplimentele alimentare pe care le-am luat după operația de cancer de colon.

Ca să nu risc să vă plictisesc am decis să împart această listă în mai multe articole și să nu fac doar un articol foarte lung.

Așadar, după operația suferită la colon și după toate pierderile de sânge care au avut loc în perioada respectivă am considerat că organismul meu are nevoie de un aport de vitamine, minerale, oligoelemente, clorofilă, enzime, suplimente etc și astfel am început să îmi „bombardez” corpul cu toate suplimentele alimentare care eu am considerat că îmi pot fi de ajutor. Tot acest proces a durat aproximativ 4-5 luni, timp în care luam și 20-30 de astfel de pastile pe zi. Poate pentru unii pare o cifră destul de mare, însă eu am decis că rău sigur nu au cum să îmi facă.

Înainte de toate am studiat foarte bine piața suplimentelor existente și după îndelungi căutări și cercetări m-am decis care îmi sunt cele potrivite mie. Trebuie să fim extrem de atenți când facem această operațiune întrucât riscăm să cumpărăm anumite produse care să nu aibă niciun efect, ceea ce ar fi complet nepotrivit.

Astăzi vă voi prezenta o serie de ciuperci terapeutice, în special tibetane, pe care le-am considerat benefice pentru a mă pune pe picioare în perioada respectivă. În cele ce urmează voi detalia un pic această chestiune după cum urmează: voi menționa numele ciupercii și voi atașa prospectul acesteia așa cum a fost el scris de către producător.

Cordyceps :

• afecţiuni ale organelor respiratorii: bronşită, pneumonie, astm bronşic, emfizem pulmonar, tuberculoză;
• afecţiuni ale sistemului cardiovascular: ateroscleroză, stenocardie, infarct miocardic;
• afecţiuni ale căilor urinare: cistită, pielonefrită, glomerulonefrită, colici renale ş.a.;
• afecţiuni ale ficatului: hepatite, ciroze, steatoza;
• afecţiuni ale sângelui: hemoragii, anemii, leucemii;
• afecţiuni imunitare;
• tumori maligne ale diferitor organe, chiar în ultimele stadii ale bolii, asigură o toleranţă mai bună la radio şi chimioterapie;
• eliminarea activă din organism a substanţelor toxice, în cazul intoxicaţiilor alimentare sau a terapiei cu tratamente dure de sinteză;
• reglarea şi mărirea capacităţii de toleranţă în cazul transplantelor de organe;
• tratarea bolilor ţesutului conjunctiv: artrită, poliartrită reumatoidă, osteopenie, spondiloză cervicală, osteoporoză, artroză, radiculite, osteomielita, fracturi osoase;
• prevenirea îmbătrânirii premature, situaţii de stres;
• creşterea performanţelor sportive şi intelectuale.
Mod de administrare
Se recomandă copii:
– sub 5 ani, câte 1-2 capsule pe zi;
– de la 5 ani, câte – 2-3 capsule pe zi;
Adulţi: 2-3 capsule de 2-3 ori pe zi, înainte de masă cu aproximativ o jumătate de oră.

Contraindicatii
Cordyceps Sinensis nu va fi administrat femeilor gravide sau celor care alăptează.

Chitosan:
• reglează pH-ul in organism;
• inhibă metastaza celulelor canceroase;
• reglează tensiunea arterială;
• scade nivelul colesterolului din sânge, reducând şi riscul apariţiei ficatului gras;
• reface şi activează celulele hepatice, întărind funcţia antitoxică a ficatului;
• ajută la vindecarea rapidă a celulelor vătămate;
• restabileşte microflora intestinală;
• micşorează posibilitatea de absorbţie şi creşte eliminarea sărurilor metalelor grele (plumb, mercur şi cadmiu), a coloranţilor chimici, cât şi a substanţelor medicamentoase de sinteză din organism;
• îmbunătăţeşte capacitatea de drenare a sistemului limfatic; îmbunătăţeşte microcirculaţia sanguină la nivelul întregului sistem circulator, previne ateroscleroza, reduce spasmele vaselor sanguine.

Chitosanul este indicat în:
– afecţiuni oncologice;
– diabet, inclusiv insulino-dependent;
– afecţiuni ale ficatului: ciroze, hepatite, steatoze (ficat gras);
– afecţiuni ale sistemului cardiovascular: ateroscleroza, infarct miocardic;
– obezitate şi complicaţiile ei;
– afecţiuni ale tractului digestiv: ulcer gastric şi/sau duodenal, disbacterioze, constipaţii cronice;
– arsuri, răni, cancer de piele, psoriazis şi alte traume ale ţesutului cutanat;
– eliminarea efectelor secundare ale radio şi chimioterapiei;
– eliminarea disfuncţiilor provocate persoanelor care lucrează timp îndelungat în câmpuri electromagnetice, de exemplu la calculator.

Mod de administrare:
Se recomandă copii:
– sub 5 ani, câte 1 capsule pe zi;
– de la 5 ani, câte 1-2 capsule pe zi;
Adulţi: 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi, înainte de masă cu aproximativ o jumătate de oră.

Contraindicatii:
Chitosan Capsules nu va fi administrat femeilor gravide sau celor care alăptează.

REISHI:

Japonia a inclus aceasta ciuperca in lista tratamentelor contra cancerului intrucat  s-a dovedit ca poate:

 • inhiba angiogeneza
 • inhiba metastazarea
 • induce apoptoza (moartea celulelor canceroase).

Dar, efectele benefice ale ciupercii Reishi nu se opresc la cancer.

Are efecte pozitive asupra circulatiei sanguine, asupra colesterolului si glicemiei, asupra procesului de imbatranire a organelor interne. Actioneazaca și protector la nivelul celulei hepatice, ajuta la echilibrarea hormonala, contribuie la regenerarea celulelor nervoase, are efect detoxifiant etc. De aceea, ciuperca Reishi este considerata in Japonia drept o minune a tratamentelor naturiste.

De ce este bine sa se asocieze vitamina C?

Polizaharidele sunt alcatuite dintr-un mare numar de componente moleculare –milioane de atomi- si aceasta creaza dificultati de asimilare in organism. Vitamina C are proprietatea de a converti polizaharidele in oligoglucan care este usor absorbit de catre organism. Oligoglucanul activeaza macrofagele care ajută sistemul imunitar. Macrofagele devoreaza orice organisme straine din corp.

Modul recomandat de administrare

 • Preventie si intretinere: 1-2 capsule pe zi intre mese minimum  de 3-4 ori pe saptamana.
 • Tratament cancer: singura sau asociata cu alte protocoale anticancerigene, 2-6 capsule pe zi administrate intre mese (de exemplu: dimineata si  dupa-amiaza).
 • Pentru cazuri mai grave: se poate mari dozajul pana la 9 capsule/zi.

Atentionari

 • Intrucat Reishi poate sa scada glicemia, pacientii cu diabet aflati pe medicatie alopata sau insulina trebuie sa-si monitorizeze nivelul de zahar in sange.
 • Intrucat Reishi fluidizeaza sangele, pacientii cu probleme de sangerari, in special cei cu ulcere stomacale hemoragice vor exercita precautie la administrare.

SHIITAKE:

Este o ciuperca adusa din Extremul Orient, fiind foarte folosita in medicina traditionala din Japonia, China si Coreea, unde, intr-un top al imunitatii, probabil ca ar ocupa locul intai datorita prezentei unei componente importante denumita AHCC (compus corelat de hexoza activa).

Shiitake activeaza nu mai putin de sase tipuri de celule ale sistemului imunitar, capabile sa infranga practic orice boala infectioasa ori tumorala. Aceasta ciuperca este printre putinele remedii care activeaza celulele NK (prescurtare de la Natural Killer, adica „ucigasul natural”), care, asa cum o arata numele, sunt foarte eficiente, constituind prima linie de aparare contra infectiei cu HIV/SIDA, contra bolii canceroase, contra tumorilor benigne (chisturi, fibroame, adenoame, adenofibroame), contra infectiei herpetice sau cu papiloma virus.

Cura cu shiitake dureaza 3-4 saptamani, urmata de 10 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

Modul recomandat de administrare

 • Preventie si intretinere: 1 capsula de 2-3 ori pe zi de preferinta pe stomacul gol.
 • La sfatul medicului se pot administra doze de pana la maximum 9 capsule/zi.

Maitake:

 Este una din cele mai folosite ciuperci terapeutice, foarte bogata in imunostimulatoarele 1.3 si 1.6 beta-glucan si polizaharida D-fraction.

Actiunile produsului Maitake forte

 • Puternic imunostimulator: prin activarea macrofagelor, limfocitelor T, celulelor naturale ucigase (NK) si marirea nivelului de interleukina.
 • Antitumoral: inhiba metastazarea si angiogeneza, poate induce apoptoza (moartea celulelor canceroase).
 • Scade nivelul glicemiei.
 • Antiinflamator si antioxidant.
 • Hipotensiv.
 • Antibacterian, antiviral.

Modul recomandat de administrare: 1 capsula de 1-3 ori pe zi, intre mese.

CHAGA:

Ciupercile terapeutice au devenit un remediu alternativ preferat atat pentru doctorii naturisti cat si pentru cei care se intereseaza personal de sanatatea lor. Capacitatea ciupercilor terapeutice de a preveni si de a trata cancerul si alte probleme legate de sistemul imunitar si sanatatea generala au condus la integrarea lor in protocoale pro-imunitare si anti-cancerigene de catre doctorii japonezi si chinezi, atat in scop terapeutic cat si preventiv.

Ciuperca siberiana Chaga (Inonotus obliquus), o ciuperca din familia Basidomycete a fost folosita de secole in medicina populara ca un remediu traditional atat contra bolilor tumorale cat si in general contra  imbolnavirilor gripale in zonele reci, nord-estice ale Rusiei, Belarus, Polonia precum si in Finlanda si tarile Baltice. Folosirea ei a migrat apoi catre sud fiind integrata si in medicina traditionala chineza. Recent, aceasta ciuperca a atras atentia cercetatorilor efectuandu-se numeroase studii asupra efectelor terapeutice ale polizaharidelor prezente in Chaga.

Chaga contine zaharida polifenolica bergisterol cu actiune anti-cancerigena. Polizaharidele sunt alcatuite dintr-un mare numar de componente moleculare – milioane de atomi- si aceasta creaza dificultati de asimilare in organism. Vitamina C are proprietatea de a converti polizaharidele in oligoglucan care este usor absorbit de catre organism. Oligoglucanul activeaza macrofagele care ajută sistemul imunitar. Macrofagele sunt programate sa devoreze orice elemente straine din organism.

Bergisterolul ataca orice tip de localizare tumorala, si cu preponderenta impotriva celor hormono-dependente (san, uter, ovar, testicul, prostata) dar si ficat, stomac, melanom malign.

Modul recomandat de administrare: 1 capsula de 2 ori pe zi de preferat pe stomacul gol sau dupa sfatul specialistului terapeut.

În ceea ce privește ciupercile, pe cele menționate mai sus le-am consumat și m-au ajutat foarte mult în accelerarea procesului de vindecare.

Textele scrise în dreptul fiecăreia sunt compuse de către producător și nu de către mine.

Vor urma și alte postări cu suplimente alimentare pe care le-am consumat.

       SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!

Lasă un răspuns