Dieta alcalină în cancerul de colon

Dieta alcalină reprezintă un factor fundamental în vederea tratării maladiei canceroase de la rădăcină.

Probabil foarte mulți dintre noi cunosc principiul conform căruia virușii, bacteriile, paraziții sau celule canceroase se nasc și ”se simt în largul lor” în mediul acid, iar datoria noastră este să menținem în interiorul organismului un echilibru prin aducerea unui aport puternic de elemente alcaline.

Astfel, fiecare om reprezintă un organism complex care are o putere de autovindecare extrem de solidă. Suntem cu țoții conștienți că zilnic fiecare dintre noi își supune corpul la o serie de abuzuri uneori făcând chestii normale (aerul, apa, toxinele din mediul înconjurator, consumul de alcool, fumatul sau chiar fumul de țigară, sedentarismul, dieta neadecvată – sunt doar câțiva dintre acești factori), dar chiar și așa acesta poate să nu cedeze (corpul) ani la rând, înainte ca simptomele bolii să își facă simțită prezența. Uneori și după ce boală începe să se instaleze organismul uman continuă să lupte și să funcționeze însă nu la aceeași intensitate, până când capacitatea de autoapărare începe să scadă iar boala începe să își intre în drepturi.

Dacă luăm în considerare doar câteva aspecte în ceea ce privește complexitatea corpului uman ne putem da seama de complexitatea acestuia: semnalele nervoase trec prin mușchi cu o viteză de 320 km/h, în eventualitatea în care mușchii picioarelor s-ar fi mișcat la fel de repede ca mușchii ochilor am fi putut face peste 75 km pe zi, pe jos, oasele corpului uman reprezintă unele dintre cele mai solide materiale de ”construcții” cunoscute. Acestea sunt doar câteva argumente care atestă superioaritatea organismului uman.

Dieta alcalină pornește de la premisa conform căreia excesul de alimente acide prezente în organism atrage în mod automat boala, iar pentru a putea contracara acest fenomen trebuie să reducem consumul de alimente acide și să potențăm cât mai mult posibil consumul de alimente alcaline. După cum bine știm principalele izvoare de aciditate din corpul nostru sunt: carnea, cerealele cu gluten, lactatele, alcoolul, tutunul, cofeina, alimentele dulci. Există și un proverb foarte adevărat care sună cam așa: ”Dacă vrei să ai o viață dulce mănâncă alimente amare”.

Astfel, după ce am fost diagnosticat cu cancer de colon, m-am pus un pic pe picioare și la câteva luni de la operație am îmbrățișat cu mare încredere dieta alcalină.

Fiecare aliment pe care noi îl consumăm influențează puternic PH-ul sângelui, iar dacă acesta nu este în limitele optime 7,35 – 7,45 procesele de funcționare ale organismului se alterează, iar acesta nu mai funcționează în limitele normale și astfel apar diverse afecțiuni de la cele ușoare la unele crunte. Altfel spus, ca să evităm apariția bolilor, știind că organismul nostru are o tendință inclinată către creșterea acidității, este nevoie să consumăm din belșug alimente alcalinizante.

Dieta, în general, ar trebui să nu aibă numai rol de pierdere în greutate, ci acesta ar trebui să ne confere și o stare de bine, o sănătate solidă și un echilibru care să tindă spre perfecțiune în ceea ce privește funcționarea echilibrată a proceselor chimice din corpurile noastre.

Așadar, unitatea de măsură care ne arată cu precizie cât de alcalini/acizi suntem este fără îndoială PH-ul sângelui. Așa cum temperatura corpului trebuie menținută la un nivel destul de strict, așa și PH-ul sângelui trebuie menținut în anumiți parametri extrem de stricți – mediu ușor alcalin (sau bazic, este același lucru) pentru a nu forța organismul să facă singur acest lucru întrucât, fără ajutorul nostru printr-o dietă alcalină corespunzătoare, corpul va lupta intens pentru a-și menține PH-ul cu prețul decimării țesuturilor sau a sistemelor.

Nivelul PH-ului din sânge poate afecta fiecare celulă din corpul uman, întregul proces metabolic având strânsă legătură cu mediul alcalin. O aciditate crescută (hiperaciditate) poate produce pagube mari la nivelul țesuturilor și dacă aceasta scapă de sub control ne poate afectat buna funcționare a organismului, hiperaciditatea aflându-se la baza tuturor ”defecțiunilor” din organism.

Obiectivul fiecăruia dintre noi este să menținem un PH echilibrat al sângelui între acid și bazic, pentru acest lucru fiind nevoie ca 70-80% dintre alimentele pe care le consumăm să aibă caracter alcalin.

Ca să putem înțelege mai ușor acest principiu de funcționare vin cu următoarea completare: dacă cantitatea de ”acid” din sange este prea mare ca acesta să o mai poată echilibra, excesul (de aciditate) se îndreaptă către țesuturi pentru înmagazinare. După aceea, sistemul limfatic ( are un rol foarte important în sistemul imunitar) trebuie să neutralizeze pe cât posibil acidul, iar surplusul îl va trimite înapoi în sânge și ulterior se va stoca în țesuturi. Astfel, maladiile de tot felul inclusiv cancerul își fac simțită prezența atunci când organismul este vlăguit de toate rezervele pe care corpul le consumă în lupta lui cu eliminarea acidității. Pe scurt, NU trebuie să îi dăm corpului mai multă aciditate decât acesta poate duce pentru că la un moment dat va claca, iar boala se va instala nestingherită.

În câteva cuvinte vă voi enumera alimentele pe care eu le consum pentru a-mi menține alcalinitatea organismului la un nivel decent: apa alcalină (beau 1 litru pe stomacul gol si poate 2-3 litri pe parcursul unei zile), alimentele bogate în clorofilă sunt primordiale (suc de iarbă de grâu, legume verzi, spirulina – iau 6 pe zi, chlorella), bicarbonatul de sodiu etc.

În postările viitoare voi încerca să vă explic, pe larg, care sunt alimentele cu ajutorul căror ne putem alcaliniza organismul și pe care eu le folosesc deja în fiecare zi.

SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!

2 Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns