Bilanţul de etapă la 930 de zile de la diagnosticarea cu cancer de colon

Analize și investigații

Bilanţul de etapă la 930 de zile de la diagnosticarea cu cancer de colon, 2 ani, 6 luni și 18 zile, 80.438.400 de secunde, 1.340.640 minute, sau 22.344 de ore. Fiecare își poate contoriza cum dorește perioada, însă eu am ales să o fac în cât mai multe moduri posibile pentru a vă reaminti faptul că în lupta cu cancerul, orice tip ar fi el, fiecare secundă contează, iar investigațiile periodice de după operație, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie sau orice altă procedură sunt OBLIGATORII și trebuie respectate cu sfințenie, fără drept de întârziere. În aceeași  situație aflându-ne și atunci când simțim vreun simptom ciudat care apare peste noapte, indiferent dacă avem istoric oncologic sau nu.

Așadar, vă voi prezenta câteva dintre concluziile trase după toate aceste investigații care s-au desfășurat în perioada (septembrie-octombrie 2018). Exceptând anemia cu care încă ma confrunt și nimeni nu a reușit încă să gasească o rezolvare, toate analizele sunt perfect normale.

 Markerii tumorali sunt în limitelele normale:

– CA 19-9 are o valoarea de 6.56, iar limita superioara este de 27,

– CEA are o valoare de 2.05, iar limita superioara este de 3.8,

– PSA (chiar dacă nu are legătură directă cu cancerul de colon, l-am făcut si pe acesta) are o valoare de 0,636,  iar limita superioara este de 1.4.

Radiografie cardio- pulmonară – concluzii:

Fără leziuni evolutive pleuro-pulmonare vizibile la radiografie,

Silueta cardio-mediastinală în limitele normale.

Sinusuri costo-diafragmatice fără epansamente fluide vizibile radiografic.

RMN abdominal si pelvian nativ cu substanță de contrast:

Status posthemicolectomie dreapta fără semne de recidivă loco-regională.

Fără determinări secundare hepatice, peritoneale sau osoase.

Toate organele se situează în parametrii normali.

Țin să precizez că analizele de sânge le efectuez aproximativ lunar (din cauza lipsei fierului). Este vorba de anumite analize care au legatură cu problema mea. Merg la consult oncologic în fiecare lună, fară excepție.

SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!

Lasă un răspuns