Suplimente alimentare partea a 3-a

Suplimentele alimentare pe care le-am luat după operația de cancer de colon

La fel cum am făcut și în ultimile două articole, voi continua cu prezentarea câtorva suplimente alimentare pe care eu le-am consumat după operația de cancer de colon.

După cum v-am obișnuit voi prezenta 3 suplimente alimentare cum sunt ele descrise de către producător, adică voi adăuga prospectele așa cum au fost ele concepute în fabrica de unde provin și cum sunt prezentate pe siteul acestora. TEXTELE NU ÎMI APARȚIN.

     Stemulin (Stem Cell Activator) este recomandat in: infarct miocardic, osteoporoza, cancer, hemoragie si infarct cerebral, arterite, scleroza multipla, hepatita, ciroza, insuficienta renala, diabet zaharat, boli ale aparatului digestiv, ale plamanilor, retinopatie degenerativa, miopie, artrite, reumatism, dureri articulare, boli neurologice si musculare degenerative (Parkinson, Alzheimer, scleroza amiotrofica laterala, paralizii, miopatii), arsuri, raniri, etc.

Celulele Stem reprezinta fundatia sistemului de regenerare, reparare si vindecare a organismului (Cristian Drapeau, Ms.C.).

Ce sunt Celulele Stem adulte?

Sunt celule nediferentiate care nu contin in interiorul lor molecula de ADN, deci se pot transforma in orice celule specifice organului sau tesutului in care fie se gasesc, fie spre care sunt directionate sau implantate. Celula Stem este caramida procesului de crestere, reparare si regenerare a organismului. Celulele Stem adulte nu dispar dupa nastere, ele sunt produse in continuare de organism jucand un rol important in repararea tesuturilor afectate de boala, epuizare, imbatranire.

Productia de Celule Stem adulte se micsoreaza odata cu trecerea anilor. Celulele stem adulte pluripotente sunt folosite în cadrul reînnoirii tesutului si se pot diferentia în scopul producerii diferitelor tipuri de celule umane. Acum, ele reprezinta o alternativa promitatoare pentru celulele stem embrionare, aplanând astfel numeroasele polemici stârnite de cele din urma, care necesita distrugerea embrionului.

Practic, celulele stem pot regenera orice organ intern, elementele constitutive ale sangelui, mucoaselor precum si tesuturile tisulare (tesut nervos, cardiac, muscular, osos, etc).

Teoria Regenerarii cu Celule Stem afirma ca celulele stem (adulte nu embrionice) sunt produse in mod natural in maduva oaselor si sunt eliberate in mod natural in circuitul sanguin (si limfatic) prin care calatoresc catre celulele care au nevoie de „ajutor”.

Cand un organ sau un tesut este intr-o situatie problematica sau critica (boala), acel organ elibereaza in circuitul sanguin si sistemul limfatic anumiti compusi chimici care declansează eliberarea de celule stem din maduva oaselor. Organul mai elibereaza totodata si un alt compus chimic (marker) care atrage celulele stem catre acel organ. Celule stem eliberate din maduva oaselor urmaresc gradientul de markeri din circuitul sanguin si/sau limfatic care le „ghideaza” catre organul respectiv. Acolo, celulele stem prolifereaza si se diferentiaza in celule noi ale organului respectiv (vom explica mai jos ce inseamna diferentierea). Cercetari stiintifice recente au conclus valabilitatea acestei teorii concluzand ca celulele stem adulte sunt produse in maduva oaselor dupa care calatoresc prin intreg organismul actionand pentru repararea si optimizarea functiilor organelor si tesuturilor. Pe masura ce imbatranim, sau ca urmare a unor boli acute sau degenerative, numarul de celule stem care circula prin organism scade, lasand organismul succeptibil la imbatranire, degenerare a organelor, imbolnaviri mai dese si mai profunde, incapacitate de vindecare.

Ingredientele din STEMULIN pot stimula atat productia de celule stem in maduva oaselor, cat si eliberarea a milioane de asememea celule pentru a circula prin organism. Celulele stem pot apoi migra si se pot atasa oricarei celule, tesut, os, muschi, cartilaj, organ…..oriunde in organism, unde este nevoie de reparatie. Odata atasate, fiecare celula stem se multiplica de 3.000-5.000 de ori.

Majoritatea celulelor din organismul uman sunt specializate sa indeplineasca functia fiecarui organ din care fac parte. Celulele stem sunt insa diferite. Cand se divid, pot sa produca fie mai multe celule stem fie „progenituri”, adica celule care se diferentiaza si se transforma cand ajung la maturitate in celule specializate. De aici vine si numele de celule „stem” deoarece din ele apar „mugurii” celulelor specializate. In limba engleza „stem” inseamna „mugure”. Aceasta capacitate de diferentiere in celule specializate atunci cand acestea devin nefunctionale ca urmare a imbolnavirii, degenerarii, mutatiei, ranirii sau imbatranirii, fac ca utilizarea celulelor stem sa constituie cel mai valoros mecanism la dispozitia medicinei regenerative.

Inspirat din descoperirile omului de stiinta canadian, Cristian Drapeau, confirmate printre altele si de stagiul 1 al unui recent si intens proiect de cercetare de la Royal Victoria Hospital din Montreal, Canada, STEMULIN este un produs care ajuta la cresterea productiei de celule stem adulte in maduva osoasa, precum si a eliberarii si directionarii acestora catre zonele afectate din organism.

Daca putem convinge organismul sa produca pe cale naturala mai multe celule stem adulte sau sa stimuleze diviziunea acestora, atunci organismul nostru va fi capabil sa repare tesuturile ale caror functionare este afectata de boli, accidente, degenerari sau imbatranire.

Problema realizarii unui produs eficient implica 4 etape fundamentale care trebuie adresate toate simultan pentru ca un activator de celule stem sa fie util pana la capat:
1. Marirea productiei proprii de celule stem adulte in maduva osoasa (celule noi) sau in tesuturi (celule rezultate din diviziune celulara).
2.Mărirea producției de celule stem nu este suficienta daca nu intervine si un mecanism de eliberare a acestora in circuitul sanguin si limfatic.
3. Mai mult, este necesar si un alt mecanism prin care organismul, prin intermediul sistemului imunitar, sa directioneze cu preponderenta aceste celule stem catre locurile unde este nevoie.
4. Odata ajunse la organul bolnav, celulele stem trebuie sa se „transforme” in celule noi, specifice organului respectiv. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de stimularea procesului de generare de celule noi prin intermediul mecanismului genetic care implica cele 2 molecule fundamentale, ADN-ul si ARN-ul. ADN-ul este cel care se gaseste în fiecare celula a unei fiinte vii si care este esentiala pentru identitatea organelor. ARN-ul este o molecula care are functia sa „inscriptioneze” ADN-ul pentru ca celula stem sa devina o celula specifica unui anume organ.

Ingredientele din STEMULIN adreseaza toate cele 4 etape necesare descrise mai sus.

Actiunile si efectele pozitive ale produsului Stemulin

  • – Refacerea organelor bolnave, degenerate, imbatranite;
  • – Restaurarea balantei biochimice;
  • – Marirea traficului limfocitelor si monocitelor;
  • – Cancer, pre si post chimioterapie, scleroza multipla, hepatite, ciroza, diabet, boli neurologice, paralizii, limfoma, boli degenerative (retinopatie, miopatie, insuficienta renala, parkinson, alzheimer, sindom Dow, etc.), stare postoperatorie, raniri, infarct miocardic, etc.

ADMINISTRARE:

3 capsule pe stomacul gol, de preferinta seara inainte de culcare sau conform indicatiilor medicului.
In cazuri grave, doze mai mari pot fi adminstrate la indicatia medicului sau nutritionistului specialist.
Recomandari: 

  • Pentru refacerea organelor sau tesuturilor bolnave, degenerate, imbatranite, afectiuni ale se poate asocia sinergic cu HGH-Activator.
  • In cancere se poate asocia sinergic cu produsele anticancerigene imuno-stimulatoare, apoptotice, antimetastatice (REISHI, AHCCCalciu D-GLUCARATECoenzima Q10 in doze mari)
  • In boli cardiace (insuficienta cardiaca) si circulatorii (Arteroscleroze) se poate asocia sinergic cu curatitoare arteriale (Formula FLOWEDTA) sau cardio protectoare (Coenzima Q10 , HAWTHORN).

     Vitamina E8 contine cei 8 membrii ai familiei vitamina E si anume, 4 tocoferoli si 4 tocotrienoli extrasi din plante in forma lor naturala, ne-esterificata. Cei 8 membrii au unele functii similare dar au si functii complet diferite, insa cu efect complementar. De asemenea ei actioneaza asupra unor organe diferite din corpul uman. Toti au efect antioxidant, d-alfa-tocoferol (vitamina E obisnuita) fiind principalul antioxidant.
Dar, gama-tocoferol de exemplu este singurul care are capacitatea sa detoxifice radicalii de azot care sunt asociati cu bolile neurologice, inflamatiile si cancerul de prostata sau san.

Tocotrienolii ofera protectie impotriva ingrosarii peretilor arterelor prin preventia oxidarii colesterolului LDL.Oxidarea colesterolului LDL este considerata drept factorul cel mai important in declansarea arteriosclerozei. Numerose teste de laborator au indicat efectul protectiv al tocotrienolilor contra cancerului la san si a cancerului pielii.

Oamenii de stiinta au constatat ca tocotrienolii incetinesc activitatea unei enzime hepatice care joaca un rol important in sinteza colesterolului, o actiune terapeutica pe care tocoferolii nu o au.
Un studiu clinic pe oameni a indicat ca un amestec de tocoferoli si tocotrienoli, nu numai ca a incetinit strangularea (prin ingustare) a arterei carotide dar a vindecat complet aceasta situatie in peste 40% de cazuri.

Vitamina E8  este asociata sinergic cu beta caroten. Studii recente au indicat eficienta sterolilor si beta-sitosterolilor in tratarea hiperplaziei prostatice benigne, hiper-colesteromiei, si in intarirea sistemului imunitar.

Modul recomandat de administrare: 2 capsule pe zi sau conform indicatiilor specialistului terapeut. In cazuri mai grave de cancer, doza poate fi marita la indicatia specialistului.

Recomandari

  • – Pentru cancere la san sau prostata se recomanda asocierea cu Indole-3-Carbinol si Super Immune Forte Plus.

    

     AHCC (Compus activ corelat de hexoza) este cel mai popular stimulent imunitar cunoscut si folosit in Japonia. Credem insa ca poate fi considerat ca cel mai recunoscut supliment pe plan mondial. Sute de mii de bolnavi l-au folosit de la aparitia lui pe piata cu peste 20 de ani in urma.
AHCC a fost supus la numeroase teste clinice pe animale, oameni si in vitro, de catre peste 30 de universitati si institute de cercetare medicala si de peste 700 de spitale atat din Japonia, cat si din restul lumii. AHCC este fabricata exclusiv in Japonia de unde este exportata catre marii producatori de suplimente nutritive. AHCC este un extract proprietar din micelii de ciuperci hibride din genul Basidiomycete. Aceasta contine un mare numar de principii active incluzand derivati de alfa- si beta-glucan care nu exista in cantitati suficiente in ciupercile terapeutice traditionale.
AHCC este, de asemenea, modificata enzimatic pentru a-i reduce greutatea moleculara pana la 5.000 daltoni si a-i facilita astfel bio-absorbtia prin administrare orala. Asocierea cu Beta 1,3/1,6 Glucan si Arabinogalactan realizeaza cea mai potenta si activa formulatie de pe piata.
Intr-un organism sanatos, sistemul imunitar este capabil sa depisteze si sa elimine celulele canceroase. Dar, cand sistemul imunitar slabeste, celulele canceroase prolifereaza si secreta factori imunosupresanti. Terapiile cconventionale cum ar fi chimoterapia si radioterapia slabesc si ele in continuare sistemul imunitar care nu mai este capabil sa identifice si sa distruga celulele canceroase. AHCC poate sa refaca sistemul imunitar in asemenea conditii.

In decursul ultimilor 15 ani, cercetarile privind AHCC au aratat ca:

  • – AHCC imbunatateste sistemul imunitar printr-o serie de mecanisme: promoveaza proliferarea macrofagelor si a celulelor NK (ucigase), marind activitatea acestora cu peste 300%. Induce si mareste productia de citocine (cytokines) benefice, inclusiv a factorului de necroza tumorala (TNF-alfa), mareste productia proprie de gama-interferon si interleukine 1, 2 si 12. Inhibă unele citokyne imunosupresante si imbunatateste balanta celulelor Th1 si Th2;
  • – AHCC reduce efectele secundare (stare de voma, caderea parului, oboseală, pierderea apetitului, hepato-toxicitatea si modificari ale formulei sanguine) asociate cu terapiile anticancer traditionale (chimoterapie si radioterapie) carora le mareste totodata eficienta;
  • – AHCC are si actiune antitumorala directa care poate conduce la incetinirea sau stoparea cresterii tumorilor sau chiar resorbtia acestora;
  • – AHCC poate inhiba metastazarea celulelor cancerigene existente si poate reduce frecventa reaparitiei cancerului, in felul acesta marind considerabil speranta de viata;
  • – AHCC imbunatateste simptomele unor boli hepatice serioase cum ar fi: Hepatita virala, Hepatita C (reducere cu 85% a numarului virusilor in 3 luni) si Hepatita fulminanta. In cazul Hepatitei C, exista o evidenta clinica sugerand ca AHCC poate fi in multe cazuri mai eficienta decat tratamentul cu Interferon recombinat producand totodata efecte secundare mult mai suportabile. AHCC previne evolutia hepatitei in ciroza. AHCC este totodata un detoxifiant hepatic excelent;
  • – AHCC este utila in toate afectiunile legate de un sistem imunitar slabit sau ineficient
  • – AHCC nu are efecte secundare daunatoare si are o toxicitate minima. Adaosul de ciclodextrina asigura bioabsorbtia maxima a substantei active (AHCC) iar Beta Glucanul si Arabinogalactanul actioneaza sinergic impreuna cu AHCC, activand puternic sistemul imunitar. Numeroase studii stiintifice confirma actiunea sinergica a acestei formule;

AHCC si Cancerul

Studiile cele mai pertinente si de profunzime privind utilizarea AHCC s-au concentrat asupra cancerului. Incepand din anii ’90, AHCC a fost folosit ca terapie complementara la pacientii cu cancer (supusi unui tratament conventional) pentru stimularea sistemului imunitar, si deci imbunatatirea calitatii vietii.
Intrucat AHCC a fost realizat si inregistrat in Japonia, marea majoritate a studiilor s-au desfasurat tot in Japonia. La sfarsitul anilor ’90, AHCC se folosea in aproximativ 700 institutii medicale, majoritatea in Japonia, si era deja acceptat si utilizat ca aliment-supliment nutritiv in boala canceroasa, intrucat cazurile individuale studiate si rezultatele studiilor au demonstrat efecte foarte benefice. AHCC a devenit chiar cunoscut ca „hrana sanatoasa pentru cazurile de cancer”.

Asocierea cu alti imunostrimulatori complementari

     AHCC este un imunostimulant puternic cu actiune, in special, prin stimularea activitatii Celulelor Ucigase (NK Cells) si a celuleor T, intarirea expresiei limfocitelor si a chemokinei (chemokina=orice citokina care determina chemotactism, atragand neutrofile, monocite si limfocite T cu rol in distrugerea unui microorganism strain), precum si prin stimularea citokinelor inflamatorii (inflammatory cytokines) necesare in boli autoimune inflamatorii precum atrita reumatoidala, lupus etc. dar si cu efecte antitumorale
AHCC  contine pe langa o doza forte de AHCC inca doua ingrediente sinergice si complementare, cunoscute pentru actiunea lor imunostimulatoare: Beta 1,3/1,6 Glucan si Arabinogalactan din Larix dahurica.
Arabinogalactan, o polizaharida ce stimuleaza sistemul imunitar, mareste activitatea macrofagelor, mareste raspunsul anticorpilor la infectiile virale, stimuleaza citotoxicitatea celulelor ucigase NK cu efect citostatic si, deosebit de important, arabinogalactanul inhiba metastazarea celulelor tumorale catre ficat.
Beta 1,3/1,6 Glucan actioneaza pe multe cai similare cu AHCC ca de exemplu, stimuland citokine inflamatorii precum TNF, IL-6 si IL-12 cu efecte antitumorale. In plus fata de AHCC insa, Beta-Glucanul reduce angiogeneza prin reducerea vascularizarii carcinomei (angiogeneza este unul din mecanismele de crestere a tumorilor si a metastazarii).

AHCC-Plus si chimoterapia

Nu exista contraindicatii pentru AHCC in chemoterapie, cu o singura specificatie. De altfel, s-a relevat ca AHCC amplifica si mareste efectele terapeutice ale agentului anticancerigen Cisplatin, si probabil si ale altora. Singura specificatie s-a formulat intr-un studiu desfasurat la Centrul Anderson pentru Cancer (University of Texas MD Anderson Cancer Center), din cadrul Universitatii din Texas, care a fost publicat in Revista Societatii pentru Oncologie Integrativa (Journal of the Society for Integratve Oncology) (Ref. 1).
Cercetatori au observant ca AHCC ar putea fi obiectul unei interactii cand este folosit impreuna cu agenti chimoterapeutici care se metabolizeaza prin procesul definit ca CYP450 2D6. Acest proces include medicamentele doxorubicin si ondansetron. Cu alte cuvinte, folosirea AHCC impreuna cu aceste medicamente, reduce eficacitatea acestora.
In concluziile studiului, autorii au notat: „datele generale sugereaza ca AHCC prezinta siguranta de folosire in asociatie cu majoritatea agentilor chimoterapeutici care nu sunt metabolizati prin procesul CYP450 2D6.”

Nota: se evita administrarea de AHHC simultan cu administrarea citostaticelor doxorubicin si ondansetron.

ADMINISTRARE

Mod de administrare recomandata:

  • Intretinere, refacere sistem imunitar: 1-2 capsule pe zi (1-0) sau (1-1) pe stomacul gol, intre mese;
  • Preventie recurenta cancer: 1-2 capsule pe zi (1-0) sau (1-1) pe stomacul gol, intre mese;
  • Adjuvant in tratamentul cancerului alaturi de celelalte componente ale Protocolului pentru Cancer sau pentru reducerea efectelor secundare ale terapiilor anticancerigene conventionale (chimio sau radioterapie): 2-4 capsule pe zi (1-1) sau (2-2) pe stomacul gol, intre mese;
  • Hepatita C sau B: 2-4 capsule pe zi (1-1) sau (2-2) asociate in cadrul Protocolului pentru Hepatita C;
  • In cazuri grave: se pot administra timp de 1-2 luni pana la maximum 6 capsule/zi (3-3) pe stomacul gol, intre mese;

SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!

Lasă un răspuns