Vitamina B 17 a fost descoperită de către doctorul Ernest Krebs pe care a denumit-o amigdalină sau laetryl. Dacă încercăm să cautăm în cărțile de medicină informații despre vitamina B 17 nu prea găsim mare lucru. De ce? Se pare că în urma unor cercetări riguroase s-a constatat că aceasta are unele proprietăți miraculoase în ceea ce privește cancerul. Astfel, amigdalina poate stopa cancerul sau îi poate ajuta pe bolnavi să scape de tumori și metastaze.
Așadar, este foarte simplu să ne dăm seama de ce aceasta nu este luată în calcul atunci când vine vorba despre tratarea cancerului cu ajutorul ei: este ieftină, se găsește peste tot, iar producatorii de medicamente au ”mușamalizat” efectele vitaminei B 17 întrucât ei trebuie să vândă masiv citostatice și medicamente.
Vitamina B 17 se găsește în mod special în sâmburi (caise, mere, pepene galben și verde, nuci, migdale, alune,stuguri), dar și în fasole, conopidă, mazăre, fasole, ceapă roșie, conopidă, spanac ovăz, orz, orez integral etc).
Eu personal obișnuiesc să mănânc zilnic sâmburi de caise, aproximativ 5-8 pe parcursul întregii zile, nu toți o dată. În cantități mari aceștia pot devenii toxici. Acestia conțin cea mai mare cantitate de B 17. Sunt puțini amărui, dar acceptabili. Pentru cine nu îi poate suporta așa se pot pisa și amesteca cu cereale din făină integrală (musli).
Pe parcursul acestui ”tratament” evitați consumul de alcool, cafea sau antibiotice întrucât aceștia inhibă efectul benefic al amigdalinei.
Cum acționează amigdalina ?
De ce toți cercetătorii au fost încântați când au auzit de existența acesteia ? E foarte simplu: amigdalina are o structură și unele proprietăți unice. Acesta are la bază două molecule de glucoză: acid cianhidric (HCN) și benzaldehidă. Odată intrate în organismul uman acestea, cu ajutorul unei enzime, sunt descompuse, iar B 17 le își intră în rol: celulele canceroase sunt pur și simplu intoxicate de către acidul cianhidric care le sufocă, blocându-le respirația, iar benzaldehida, fiind foarte dăunătoare celulelor bolnave pentru că nu au capacitatea de a o oxida mai departe, duce la lichidarea lor.
În ceea ce privește celulele sănătoase, acestea conțin o altă enzimă care lipsește în celulele tumorale și care transformă acidul cianhidric și bezaldehida în substanțe nepericuloase.
SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!
One Comment
Leave a Reply