Sucul de morcovi

Sucul de morcovi reprezintă unul dintre elementele cheie în procesul de vindecare al cancerului în general și al cancerului de colon în particular, cel puțin pe mine m-a ajutat foarte mult.

Sucul de morcovi este considerat o bază universală a sucoterapiei în sensul că acesta se poate combina cu multe alte sucuri. Astfel, sucurile cu un gust mai puțin placut (varză, cartofi, țelină, ceapă) pot fi combinate cu acesta fără a le minimiza efectele sau proprietățile.

Sucul de sfeclă care se știe că are nenumărate beneficii asupra sănatății se poate combina DOAR cu sucul de morcovi, în general sucul de morcovi este unul dintre sucurile care poate intra în cele mai multe combinații cu alte sucuri.

Sucul de morcovi stabilizează și echilibrează funcțiile întregului organism, este o sursă infinită de vitamina A ușor asimilabilă de către corp, fiind, totodată și un „izvor” de vitamine precum: B, C, D, E, G și K. Acesta are și un rol deosebit în digestie.

Sucul de morcovi are un rol deosebit pentru îmbunătățirea structurii osoase, rezolvă afecțiunile stomacale (ulcer, gastrită), asigură rezistența la infecții, adică stimulează imunitatea, protejează sistemul nervos și este binecunoscut pentru creșterea vitalității fiecăruia. Este, de asemenea, foarte bun în curele de detoxifiere a ficatului.

Sucul de morcovi s-a dovedit a fi un remediu deosebit de important în prevenirea și vindecarea ulcerelor și a cancerelor dacă se prepară corespunzător.

Am vrut să trec în revistă câteva dintre beneficiile acestui suc asupra organismului uman, iar acum vă voi povesti concret cum îl folosesc eu și la ce mi-a ajutat.

În primul rând, chiar dacă cu toții știm, trebuie să fim foarte atenți de unde cumpărăm morcovii ( de evitat supermarketurile), să nu fie îmbâcsiți cu pesticide sau alte tipuri de substanțe toxice de care un bolnav de cancer nu are nevoie sub nicio formă.

Cum pregătim morcovii ? Îi luam, îi curațăm, îi spălam bine după care preț de 10-20 de minute îi ținem într-un castron cu apă și bicarbonat de sodiu tocmai pentru a scoate pesticidele și substanțele toxice (în cazul în care există), după care îi spălăm iar cu apă din abundență și îi băgăm la stors.

Se recomandă ca după stoarcere să bem sucul cât mai repede întrucât acesta se poate oxida destul de repede și începe să își piardă din proprietăți.

Cum l-am folosit eu? Am folosit sucul de morcovi în stare pură, simplu, după care am început să îl combin cu alte legume și ingrediente.

Am făcut o cură de aproximativ 4 luni în care zilnic am băut sucul de la 1 kg de morcovi, dimineața, pe stomacul gol. Pe lângă sucul propriu zis am adăugat 100-200 ml de apă (preferabil alcalină), sucul de la jumătate de lămâi, un sfert de linguriță de cuișoare măcinate (încercați cuișoare de Sri Lanka – se pare că sunt cele mai indicate) și un sfert de linguriță de pudră de turmeric.

Din cauza citostaticelor m-am pricopsit și cu o gastrită destul de urât cu tot pantoprazolul pe care l-am luat timp de 3 luni: înainte, în timpul și după chimioterapie. Astfel, la rețeta de suc de mai sus am adăugat și cate un cartof mic și una două foi de varză. Țin să menționez că nu mai am niciun fel de gastrită. Este adevărat că varza și cartoful îi ”strică” un pic gustul, dar scorțișoara salvează situația.

Așadar, cel puțin la mine acest suc minune a funcționat extrem de bine, m-a scăpat de gastrită, mi-a redat vigoarea pierdută și nu în ultimul rând, în combinație și cu alte elemente m-a ajutat să îmi recapăt valorile fierului din sânge (sideremia). Recomand tuturor acest suc atât acelora cu probleme serioase de sănătate cât și ca metodă de prevenție a diverselor afecțiuni.

SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!

Lasă un răspuns