În clipa când o persoana este diagnosticată cu cancer (de orice fel) ceva este clar: avem nevoie să schimbăm ceva cât mai repede posibil întrucât corpul nostru încearcă, printr-un mod mai puţin plăcut se ne transmită că nu l-am tratat cu respectul care i se cuvenea. Regimul în cancerul de colon este un element cheie în vederea vindecării. Dieta neadecvată, un regim de viaţă stresant, somnul deficitar, regimul alimentar înclinat numai într-o singură direcţie (prea multă carne, prea mulţi carbohidraţi etc), obiceiurile nesănatoase, aerul care din zi în zi este tot mai poluat, viciile şi multe altele sunt cauzele reale ale declanşării cancerului în cazul anumitor persoane.
Aşadar, există o serie de lucruri pe care înainte le făceam zilnic, iar acum le fac foarte rar sau deloc. Regimul alimentar sau dieta, cum vreţi să le numiţi au după părerea mea un rol hotărâtor în cadrul procesului de vindecare de după operaţie şi/sau curele cu citostatice.
După cum bine ştim, sesiunile de chimioterapie pe lângă faptul că distrug celulele canceroase acestea au efecte de distrugere şi asupra celulelor sănătoase fapt pentru care după terminarea lor avem neapărată nevoie de o perioadă prelungită de detoxifiere a organismului.
Astfel, înaintea diagnosticării obişnuiam să mănânc cu precădere carne, sub toate formele ei: fiară, pe gratar, la cuptor, afumată, mezeluri. Acum, până la ora la care scriu aceste rânduri am renunţat la orice tip sau formă de carne cu excepţia peştelui pe care încă îl mănânc, dar nu zilnic .
În ceea ce priveşte lactatele nu le suportam nici înainte, pur şi simplu îmi provoacă greaţă doar dacă mă uit la ele, nu am neapărat întoleranţă ci probabil o ”problemă psihică” care şi-a făcut simţită prezenţa încă din copilărie. Ştim foarte bine că după vârsta de doi trei ani omul îşi pierde enzimele care descompun lactoza, iar producţia de mucus se intensifică şi astfel apar iritaţiile tractului gastrointestinal. Pe scurt, înainte suportam doar caşcavalul, untul şi ouăle, produse pe care le mănânc şi acum, dar nu în exces, adică sunt chiar săptămâni întregi când nu mă ating de acest tip de produse. Cred ca în ultimul an am mâncat aproximativ 3 ouă.
AM EXCLUS total din alimentaţie zahărul sau produsele care conţin zahăr, întrucât există teoria conform căreia celulele canceroase se hrănesc cu glucoză. Am ales să ţin cont de acest lucru, mai mulţi doctori mi-au recomandat acest lucru. Astfel, nu mai mănânc niciun fel de prăjitură, nu mai folosesc zahăr DELOC. Există câteva alternative pentru înlocuirea zahărului, cum ar fi mierea, stevia, siropul de arţar, însă am ales să evit cât mai mult posibil şi acest tip de produse. Sunt destul de greu de evitat produsele care conţin zahăr, aproape ”orice” conţine zahăr. Am ajuns ca atunci când vreau să îmi cumpăr ceva de la magazin să stau să studiez eticheta, să văd ce conţine produsul respectiv. Este foarte important să ţinem cont de acest aspect.
Alcoolul l-am exclus o perioadă, câteva luni (7-8 luni) nu am băut absolut nimic. Acum mai beau din când în când vin roşu făcut la ţară, fără zahăr adăugat. Acesta conţine resveratrol, o substanţă care ajută în procesul de vindecare. Tutunul este total exclus.
Unii oameni vor spune că au un amic, un prieten sau o cunoştinţă care s-au îmbolnăvit cu toate că sunt vegetarieni. Este adevărat, eu personal am auzit de astfel de cazuri, însă nu este îndeajuns să nu mâncă carne sau alimente care conţin proteină animală. Problema este un pic mai complexă: trebuie să renunţăm la tot ce conţine zahăr, la produse procesate, la sucuri acidulate şi neacidulate, la produse care conţin E-uri, la prăjeli, la produsele care conţin gluten, la sarea iodată, la excesul de alcool, la tutun, la produsele facute pe grătar (la jar) etc. Un factor favorizant al cancerului sunt produsele cosmetice care conţin parabeni. Aşadar, când ne alegem un şampon, un deodorant, o cremă trebuie să citim cu maximă atenţie eticheta şi să ne reorientăm exclusiv către produsele care nu conţin parabeni, produse de tip BIO. Organismul uman are ”capacitatea” de a absorbi conţinutul chimic prezent în acestea şi astfel se pot dezvolta diverse forme de cancer.
În schimb, produsele la care am renunţat a trebuit să le înlocuiesc cu altceva. Am intensificat consumul de fructe şi legume. Zilnic beau sucuri de legume şi fructe (750 ml pe zi), suplimente nutritive ( multă vitamina C, resveratrol, curcumină, ACAI, suplimente care conţin pelin pentru distrugerea paraziţilor, reishi, sitake, cordiceps, suplimente pentru purificarea limfei), suc de iarbă de grâu. Am avut zile când luam peste 25 de pastile de acest tip în fiecare zi. Am simţit pe pielea mea că acestea mă ajută foarte mult să mă vindec, îmi dau o stare de bună dispoziţie, mă energizează şi nu în ultimul rând contribuie la procesul de prevenţie care reprezintă un factor determinant . Hrănesc sistemul imunitar, acesta fiind principalul aliat al nostru în lupta cu cancerul.
Aşadar, dietele de tot felul, regimul alimentar înclinat către fructe şi legume, utilizarea cu precădere a plantelor de culoare verde (care conţin clorofilă), evitarea alcoolului, a tutunului, a parabenilor sunt doar câteva dintre elementele cheie ale procesului de vindecare. Trebuie să tratăm situaţia cu foarte mare seriozitate şi să luăm în calcul că niciun fel de compromis culinar nu este prea mare, MERITĂ !
SĂNĂTATE MAXIMĂ !!!
6 Comments
Leave a Reply